Usturoiul- un medicament puternic

Sănătate

Sharing is caring!

Egiptenii, Grecii, Romanii și alte popoare din antichitate cultivau usturoi și făceau comerț cu el. Apare în cele mai vechi scrieri din istorie.

Dacă în antichitate Hipocrate și Dioscoride l-au recomandat în probleme digestive, lepră, cancer și alte afecțiuni, înseamnă cu usturoiul este un medicament puternic? Proprietățile lui sunt deosebit de utile pentru sănătatea noastră. De exemplu, unii l-au numit ”penicilina rusească ” întrucât în timpul războiului a fost folosit pentru a trata soldații răniți. Oamenii de știință au descoperit că usturoiul are efecte benefice asupra sistemului circulator. De asemenea, usturoiul ajută la scăderea colesterolului are efecte antimicrobian și antihelmintic (contra viermilor intestinali).

Dar pentru majoritatea celor care-l consumă, usturoiul este alimentul preferat în mâncărurile tradiționale. El dă savoare preparatelor culinare și face ca servirea mesei să fie o adevărată plăcere.

Când ne așezăm la masă în fața unei apetisante tocănițe , nasul ne va „avertiza“ imediat dacă mâncarea conține usturoi. Dar când e în căpățână, nedesfăcut, nu miroase deloc. De ce ? Usturoiul conține substanțe chimice puternice, care nu vin în contact unele cu altele decât atunci când cățelul e pisat, tăiat sau zdrobit. Atunci se deschide o adevărată farmacie. Când tăiem mărunt un cățel de usturoi, o enzimă numită aliniază vine în contact cu o substanță numită alină. Are loc o reacție instantanee, rezultând alicita, substanța ce îi dă usturoiului gustul și mirosul său specific, mult dorit de noi.

Dar ce putem face pentru ca să nu ne miroase gura de usturoi ? Putem încerca să mestecăm câteva fire de pătrunjel sau niște cuișoare. Pentru ca mâinile să nu miroase a usturoi atunci când îl curățăm, putem folosi pasta de dinți. Totuși mirosul complet de usturoi nu va dispărea complet, pentru că mirosul vine din plămâni, nu din gură. În procesul de digerare, usturoiul trece din aparatul digestiv în fluxul sanguin, care îl duce în plămâni. Acesta este motivul pentru care mirosul persistă. Există o soluție în privința mirosului pentru a nu deranja. Mâncați cu toți la masă usturoi și nu va deranja pe nimeni.

De ce să mâncăm usturoi? E bun, sănătos, apetisant și din multe alte motive.

vezi și video:

Copyright © http://articol-info.ro  2015-2016.  toate drepturile rezervate.

More from my site

 • Ce este detoxifierea Ce este detoxifierea (0)
  Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman a fost conceput cu capacitate de a elimina toxinele în mod natural, dar  uneori […] Posted in Sănătate
 • Roșia- „Mărul Iubirii” Roșia- „Mărul Iubirii” (0)
  Francezii l-au numit în trecut  pomme d’amour, , italienii au numit-o pomodoro (măr de aur) și le-au inclus imediat în preparatele culinare din bucătăria lor, iar spanioli nu contenesc […] Posted in cultura, Sănătate
 • Cum te bărbierești perfect Cum te bărbierești perfect (0)
  Sondajele scot la iveală că pentru mulți bărbați, bărbieritul este un chin zilnic, o adevărată corvoadă. În fiecare zi, cam 5 minute durează ritualul tăierii părului de pe față. Dar dacă […] Posted in cultura, Sănătate
 • Sistemul imunitar şi dezvoltarea neuronilor afectate de antibiotice? Sistemul imunitar şi dezvoltarea neuronilor afectate de antibiotice? (0)
  Două  studii recente oferă noi informaţii despre efectele negative ale antibioticelor – printre care se numără afectarea sistemului imunitar şi probleme ale memoriei cauzate de […] Posted in Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.