biocrude

Un nou combustibil pentru omenire-biocrude

Știința

Sharing is caring!

Nămolul urât mirositor, constituit din materia fecală trimisă la canalizare de locuitorii oraşelor, ar putea oferi o nouă sursă valoroasă de biocombustibili dacă este procesat corespunzător folosind noua metodă gândită de cercetătorii americani.

Denumit biocrude, produsul este obţinut prin pomparea nămolului de canalizare printr-o serie de tuburi presurizate până la 200 bari şi încălzite la 350 °C. Temperatura înaltă şi grăsimile conţinute în apa de canalizare asigură lubrifierea instalaţiei şi păstrarea nămolului în stare lichidă, produsul rezultat în urma procesului numit lichefiere hidrotermală având o consistenţă apropiată petrolului obţinut din surse tradiţionale, putând fi rafinat suplimentar în acelaşi mod.

Aplicat deocamdată la scară redusă, procedeul realizat la temperatură şi presiune înaltă încearcă să copieze în formă accelerată reacţiile produse în adâncul pământului, care în mod normal necesită milioane de ani pentru a converti materia organică în petrol.

Potrivit echipei de cercetători, metoda aplicată cu rezultate similare şi pentru procesarea algelor marine este foarte eficientă în cazul nămolului de canalizare, până la 60% din carbonul conţinut putând fi convertit în biocombustibil. Cu rezultate încurajatoare, tehnologia licenţiată deja unei companii numită Genifuel Corporation va intra în exploatare din anul 2018, testată la o uzină experimentală de tratare a apei din oraşul american Vancouver, construită cu suna de 7 milioane dolari.

Intrând în categoria combustibililor fosili, bio-petrolul rezultat din procesarea nămolului de canalizare nu va rezolva problema emisiilor de carbon, însă ar putea oferi o alternativă la sursele tradiţionale de petrol, convertind unul dintre cele mai toxice deşeuri generate de aglomerările urbane într-un produs util.

sursa: http://www.go4it.ro

More from my site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.