toxiinfectii-alimentare

Toxiinfecția alimentară – cauze și remedii

Sănătate

Sharing is caring!

Consumul de alimente sau băuturi contaminate cu microorganisme, bacterii, viruși sau paraziți, duce la toxiinfecții alimentare, manifestate prin dureri abdominale, crampe intestinale, dureri de cap și alte neplăceri. Nici unuia dintre noi nu ne place să avem astfel de probleme, de aceea trebuie să înțelegem cauzele, nu doar efectele.

Care ar fi cauzele principale? În principal, alimentele perisabile lăsate pe masă multe ore duce la contaminarea cu bacterii, acestea înmulțindu-se într-un ritm uluitor de mare. Carnea, peștele, laptele, ouăle, sunt alimentele care se alterează foarte ușor dacă nu sunt depozitate corespunzător. Dar și mâncărurile gătite care nu sunt puse în frigider, sunt de asemenea perisabile. Apoi mai sunt și obiceiurile personale, precum lipsa spălatului pe mâini, atât a celor care prepară alimentele, cât și a consumatorului. Persoanele care se îmbolnăvesc des de toxiinfecții alimentare trebuie poate să-și revadă propriile obiceiuri. Trebuie știut că toxiinfecția poate fi chiar fatală, dacă nu este tratată urgent și corespunzător.

Ce măsuri trebuie să luăm?  Igiena din casă, frigider și personală este strict obligatorie. Dacă ne-am îmbolnăvit de toxiinfecție alimentară să consumăm ceaiuri din plante, în special sunătoarea, anghinarea sau gălbenele. Hidratarea cu cât mai multe lichide ajută la refacerea organismului. Carnea decongelată nu mai trebuie congelată din nou, iar mâncarea gătită care este scoasă din cuptor sau luată de pe aragaz, trebuie pusă imediat la frigider. Poate că această idee vă duce cu gândul că stricați frigiderul, dar trebuie știut că frigiderele moderne sunt proiectate să răcească mâncarea fierbinte. Frigiderele de astăzi nu mai sunt cu gheață în interior ca că se topească. Trebuie avut în vedere ca în frigider să se lase distanță între oala fierbinte și restul alimentelor. Această metodă previne înmulțirea bacteriilor. Spălarea alimentelor care le vom folosi la salate sau gătit ajută la prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.

Se spune că microbii din alimente, îmbolnăvesc peste 7 milioane de persoane anual, iar în Statele Unite sunt peste 10000  de decese în fiecare an. Dacă nu acordăm atenție ce vom consuma, unde vom mânca și ce obiceiuri igienice avem, consecințele vor apărea în scurt timp. Fiind prevăzători vom avea o sănătate mai bună și o viață fără prea multe probleme.

 

Copyright © http://articol-info.ro  2015-2016.  toate drepturile rezervate

More from my site

  • Ce este detoxifierea Ce este detoxifierea (0)
    Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman a fost conceput cu capacitate de a elimina toxinele în mod natural, dar  uneori […] Posted in Sănătate
  • Curățenia- indispensabilă vieții noastre Curățenia- indispensabilă vieții noastre (0)
           Imaginează-ți cât  de plăcut ar fi, dacă peste tot ar fi  curat și îngrijit! Dar realitatea este că  nu prea găsim locuri curate în orașele noastre, mizeria este atât de răspândită, […] Posted in cultura, Sănătate
  • Îndulcitorii hipocalorici: risc sau beneficiu? Îndulcitorii hipocalorici: risc sau beneficiu? (0)
    Un interviu cu dr. Simona Carniciu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice. MEDICA: sunt îndulcitorii hipocalorici o soluţie recomandată pentru suplinirea gustului […] Posted in Alimente, Sănătate
  • Cafeaua, ne afectează sănătatea? Cafeaua, ne afectează sănătatea? (0)
    În ultimii ani, diferite Instituții de cercetare, printre care și  Universitatea de Agronomie Wageningen, au afirmat că consumul de cafea nefiltrată cauzează creșterea colesterolului. La […] Posted in cultura, Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.