Shopping- terapie

cultura

Sharing is caring!

    Pentru omul modern este ceva foarte obișnuit obiceiul de a merge la Mall. Dorința de a face Shopping, ne determină să gândim că este o ocazie de a ne conecta de la stresul zilnic. Chiar mai mult, o terapie. Poate considerăm că Mall-urile sunt ceva modern și nou, dar idea de Mall a apărut cu mult timp în urmă. Mall-ul se aseamănă cu bazarul din trecut-un loc unde se face negustorie și bârfă. Prin 1859, un  negustorul francez pe nume Aristide Boucicaut a deschis un magazin universal, tocmai pornind de la ideea de bazar. În acest fel se puteau vinde tot felul de produse. Mai târziu în Europa și în Statele Unite au apărut o mulțime de magazine universale. Principala obiectiv a fost și este și în prezent, asigurarea hranei și a altor produse necesare vieții. În acest fel, dorințele și necesitățile par a fi satisfăcute. Este cu adevărat terapie faptul de a face Shopping? Suntem cu adevărat fericiți?

Industria marketingului exercită presiuni asupra propriilor noastre sentimente și ne determină să cheltuim peste măsură. Starea euforică ce ne cuprinde în magazin, trece foarte repede și apare dezamăgirea, frustrarea, neliniștea. Remarcăm cu stupoare că am cheltuit pe lucruri care nu ne sunt cu adevărat necesare, întrucât am cumpărat sub impulsul momentului. Vom spune, probabil că vom fi mai atenți data viitoare.

Ce ne-ar putea ajuta să fim echilibrați și în același timp, să nu cheltuim peste măsură? Câteva sugestii ne vor fi de un real folos atunci când facem shopping:

 1. Încăde la început, să știm exact ce vrem să cumpărăm. Nu trebuie să pierdem din vedere că banii cheltuiți înseamnă muncă în plus și pierderea timpului, timp pe care ar fi util să-l petrecem cu cei dragi.
 2. Să facemcumpărături pentru mai mult timp. Putem cumpăra cantități mai mari, dacă prețul este avantajos.
 3. Să evitămsă cumpărăm sub impulsul momentului. Vom avea mai multă satisfacție atunci când reușim să avem stăpânire de sine, un sentiment că nu suntem sclavii cumpărăturilor. Și dacă avem copii, aceștia vor învăța lecții valoroase pe viitor.
 4. Shopping-ulnu trebuie să însemne loc de distracție. Cumpărăturile ne pot scoate dintr-o stare rea de dispoziție, dar putem cheltui mai mult decât e necesar, vigilența slăbindu-ne.
 5. Să nu avemașteptări prea mari, ca să nu fim dezamăgiți. Satisfacția în viață vine din alte surse, nicidecum din shopping.
 6. O listăde cumpărături reduce timpul petrecut în magazine și economie la bani.

Dacă fericirea ar veni din shopping, oamenii ar fi aflat de mult, însă realitatea ne demonstrează contrariul. Tot mai mulți oameni sunt sclavi ai datoriilor și nicidecum mai fericiți. De ce să nu ne folosim banii cu înțelepciune, bani câștigați cu atâta trudă, decât să fim amăgiți de mirajul shopping-ului din marile magazine? Dacă știm să ne folosim de lucrurile mici pentru a ne deconecta de strasul cotidian, vom mai  înviorați și mai bucuroși. Nu ezitați să folosiți sugestiile prezentate în acest articol. Vă puteți exprima comentariile și sugestiile, care vor fi binevenite pentru toți.

Copyright © http://articol-info.ro  2015-2016  toate drepturile rezervate

More from my site

 • Cafeaua, ne afectează sănătatea? Cafeaua, ne afectează sănătatea? (0)
  În ultimii ani, diferite Instituții de cercetare, printre care și  Universitatea de Agronomie Wageningen, au afirmat că consumul de cafea nefiltrată cauzează creșterea colesterolului. La […] Posted in cultura, Sănătate
 • Cum să îți îmbunătățește memoria Cum să îți îmbunătățește memoria (0)
  Cum să îți îmbunătățește memoria Memoria a fost definită  ca proces psihic care constă în întipărirea, recunoașterea și reproducerea senzațiilor, sentimentelor, mișcărilor, cunoștințelor […] Posted in cultura, Sănătate
 • Impactul Culorilor asupra noastră Impactul Culorilor asupra noastră (0)
  În timp ce călătorim, ne plimbăm pe o alee dintr-un parc, ori suntem la cumpărături, sau citim aceste cuvinte,  impactul culorilor asupra noastră este destul de evident, indiferent că […] Posted in cultura, Știința
 • Somnul – dar și necesitate Somnul – dar și necesitate (0)
     O treime din viaţă ne-o petrecem în această stare de repaus.  Să fie o pierdere de timp? Mulți oameni spun că, da. Se pare totuși că somnul satisface câteva dintre necesitățile […] Posted in cultura, Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.