flori buchet

Sfaturi ca să păstram florile în vază mai mult timp

cultura Știința

Sharing is caring!

O casă frumoasă și primitoare trebuie sa aibă neapărat si flori, atât in ghiveci cât și în vaze. Cu toții ne bucuram de niște flori colorate si frumos parfumate așezate într-o vaza pe masa din sufragerie, nu-i așa? Dorim să le păstrăm cât mai mult timp. Și pentru ca e primăvara și avem la îndemâna multe flori specifice acestui anotimp, ne-am gândit sa va oferim câteva sfaturi utile pentru a păstra florile in vaza un timp mai îndelungat.

Cum păstram florile în vaza mai mult timp:

 1. Tăiați tulpinile florilor cu un cuțit, sub jet de apa, pentru a nu lasă aerul sa pătrundă pe canalul tijelor si sa oprească circulația apei. Folosiți întotdeauna un cuțit si nu o foarfeca.
 2. In vaza puneți apa cat sa acopere o treime din tulpinile florilor
 3. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei, nu foarte rece, altfel nu vor rezista prea mult.
 4. Îndepărtează frunzele de pe porțiunea tulpinii care urmează sa stea in apa. Frunzele lăsate in apa mucegăiesc si vor duce la apariția bacteriilor.
 5. Încercați sa nu puneți direct apa de la chiuveta in vaza, lăsați-o peste noapte sa se evaporez clorul. Sau daca nu este prea costisitor, înlocuiți apa de la chiuveta cu apa minerala. O sa vedeți ca florile vor rezista mai mult in acest fel. Daca puneți apa minerala, o veti schimba o data la trei zile.
 6. Schimbați zilnic apa din vaza, adăugând si o lingura de apa oxigenata.
 7. Florile cu tulpini lemnoase, cum sunt trandafirii, se pun in apa clocotita timp de câteva minute, apoi se transfera in vaza cu apa la temperatura camerei. Apa fierbinte desfunda canaliculele din tulpina si florile pot absorbi apa.
 8. Garoafele se taie întotdeauna intre noduri si niciodată pe ele, daca vreți sa reziste mai mult in vaza.
 9. Liliacul cel foarte parfumat se păstrează mai bine in vaza daca îndepărtați coaja de pe tulpini aprod 5 cm si le băgați apoi in apa fierbinte timp de 4-5 minute.
 10. Daca va plac freziile si vreți sa le aveți cat mai mult in vaze si sa înflorească toți bobocii, atunci trebuie sa adăugați in apa din vaza un cub de zahar.
 11. Crinii sunt flori foarte frumoase de pus in vaze, însă este deranjant faptul ca se scutura polenul pe fata de masa sau pe mobila. Ca sa evitați acest lucru, cel mai simplu este sa le tăiați staminele cu o foarfeca.
 12. Narcisele sunt flori de primăvara, extrem de frumoase. Este important sa nu le puneți in apa cu alte flori, deoarece tulpina lor conține o substanța otrăvitoare care va ofili celelalte flori. Le puteți lasă singure in vaza sau după 24 de ore de stat in apa rece, acestea devin inofensive si puteți adaugă si alte flori.
 13. Adăugați o lingura de amidon in apa in care veti pune lalele, narcise sau zambile. Vor rezista mai mult.

Mai știți și alte trucuri pe care sa le împărtășiţi cu noi?

sursa: http://agro-herbs.ro/

 

More from my site

1 thought on “Sfaturi ca să păstram florile în vază mai mult timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.