Sare de mare

Sarea – întrebuințări multiple

Sănătate

Sharing is caring!

Sarea – întrebuințări multiple

Dacă salariu ar fi răsplătit cu sare, ai fi mulțumit? Sau dacă în schimbul aurului ai primi sare, ai fi de acord? Nicidecum, ar fi răspunsul multora. Dar în alte timpuri sarea era folosită în acest mod. Era un bun de mare preț. De pildă, solda primită de soldații romani din antichitate, o parte din ea fiind sub formă de sare. Sau, se pune că negustorii mauri dădeau sare în schimbul aurului. Și astăzi sare este foarte importantă, indispensabilă vieții noastre. Am putea trăi fără sare? Da, dar gustul multor preparate culinare ar dispărea. Excesul de sare este dăunător, după cum suntem avertizați mereu. Dar folosirea corectă a sării, este nu numai pentru plăcerea vieții noastre, ci și pentru starea bună a sănătății.

Sarea care este îmbogățită cu iod are scopul de a combate lipsa de iod. Dacă avem această carență, poate duce la apariția gușii adică mărirea glandei tiroide, iar în  cazuri mult mai grave, chiar la retardare mintală. Sare se adaugă  și în fluor pentru prevenirea cariilor dentare. De asemenea, ea reglează volumul sanguin și presiunea sângelui. De obicei medicii le recomandă, în general, bolnavilor hipertensivi să consume cât mai puțină sare și sodiu. Mulți dintre hipertensivi sunt sensibili la sare. În cazul acestora s-a putut observa că un consum redus de sare duce la scăderea presiunii sanguine.

Sunt și alte moduri benefice pentru a folosi sarea. Să ne gândim la următoarele utilizări, benefice pentru sănătatea noastră:

 •    Când avem dureri în gât, o gargară cu sare este bine venită – putem amesteca o linguriță de sare în 200 ml apă călduță.
 • Avem picioarele obosite? O baie la picioare cu sare este un remediu excelent – într-un lighean punem o mână de sare în apa fierbinte.
 • Din când în când să folosim sarea pentru a curăța și albi dinții – amestecăm 1/3 de sare cu 2/3  de bicarbonat de sodiu și aplică amestecul cu ajutorul periuței de dinți. Astfel, dinții vot căpăta un alb natural, placa va fi îndepărtată iar gingiile se vor menține sănătoase.
 • Putem folosi și ca apă de gură – amestecăm părți egale de sare și apă și clătim  gura după perlajul dentar. Această apă de gură naturală ne va îndulci respirația şi va distruge bacteriile care cauzează respirația neplăcută.

Acestea sunt doar câteva remedii și întrebuințări ale sării. Sarea fiind o substanță cu proprietăți deosebite poate fi folosită în multe moduri. De știut că sare nu poate fi arsă. O găsim în multe forme și culori, având un gust unic. Corpul nostru conține 1% sare, iar apa mărilor și oceanelor 85% sare. Pe bună dreptate, să ne întrebăm cum ar fi viața noastră fără sare?

vezi și art-videoinfo

Copyright ©  http://articol-info.ro 2016. toate drepturile rezervate.

More from my site

 • Substanța cea mai benefică omului- și cea mai ieftină Substanța cea mai benefică omului- și cea mai ieftină (0)
           Care este substanța cea mai benefica omului? Indicii: e o sare, e naturala, economica, nu este vândută in farmacii și nu este monopolizata de marile corporații. Este vorba […] Posted in cultura, Sănătate
 • Cum aflăm necesarul zilnic de calorii Cum aflăm necesarul zilnic de calorii (0)
  Cum aflăm necesarul zilnic de calorii!      De câțiva ani, a apărut o întreagă isterie legată de numărul necesar de calorii pe care trebuie să le consumăm zilnic. Când vine vorba de […] Posted in Alimente, Sănătate
 • Ce este detoxifierea Ce este detoxifierea (0)
  Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman a fost conceput cu capacitate de a elimina toxinele în mod natural, dar  uneori […] Posted in Sănătate
 • Roșia- „Mărul Iubirii” Roșia- „Mărul Iubirii” (0)
  Francezii l-au numit în trecut  pomme d’amour, , italienii au numit-o pomodoro (măr de aur) și le-au inclus imediat în preparatele culinare din bucătăria lor, iar spanioli nu contenesc […] Posted in cultura, Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.