Sănătate

Putem avea o sănătate mult mai bună

Sănătate

Sharing is caring!

Pentru majoritatea oamenilor  sănătate este ceva ce ține de pura întâmplare ori un lucru asupra căruia nu dețin niciun control. Ei nu văd nicio legătură între obiceiurile lor și sănătate. „Trăiește clipa” e sloganul multora, ca și cum viața ar fi doar ziua de azi, mâine nu există. Din nefericire stilul de viață nesănătos aduce numai necazuri. De pildă, consumul de alcoolul în exces, fumatul, mâncatul în exces și nopțile nedormite  duc la cheltuieli de miliarde le euro anual.

Probabil, vei putea spune că te privește doar pe tine aceste probleme. Dar nu uita că și cei din jurul tău vor fi afectați, atât fizic cât și afectiv. Familia, prietenii, colegii de muncă ori de școală sunt afectați de conduita ta.

Să ne oprim la obiceiul de a mânca. Alimentația e o chestiune personală, deci  vei hotărâ ce vei consuma. Însă e indicat să consumi mâncare adevărată. Nu  prea multă și dacă e posibil include legume și fructe. Semipreparatele din magazine şi produsele din restaurantele de tip fast-food conţin în general cantităţi mari de zahăr, sare şi grăsimi, care sporesc riscul bolilor cardiace, al accidentelor vasculare cerebrale, al cancerului şi al altor boli grave. Evitaţi să prăjiţi în ulei; gătiţi mai degrabă la abur, la cuptor ori la grătar. Pentru a reduce consumul de sare, folosiţi plante aromatice şi condimente. Gătiţi bine carnea şi nu consumaţi alimente alterate. Nu mâncaţi prea mult. Cauza principală ce duce la obezitate fiind consumul exagerat de mâncare.

O alimentație echilibrată ar trebui să conţină mai multe legume, fructe şi cereale integrale şi mai puţină carne şi produse bogate în amidon. Includeți carnea de pește  măcar o dată pe săptămână.

Consumați multe lichide neîndulcite , de preferat apă, multă apă. Apa nu are calorii și nici colesterol şi are o concentrație scăzută de sodiu. Dacă ați bea o doză de răcoritoare pe zi, v-ați  putea îngrașă aproape 7 kg într-un an. Așadar e nevoie de echilibru.

Și nu în ultimul rând, să facem mișcare și să ne odihnim bine, 8,9 ore  pe noapte dacă e posibil. Viața alături de cei dragi va fi mai plăcută și mai înviorătoare prețuind sănătatea.

 

Copyright © http://articol-info.ro  2015-2016. toate drepturile rezervate.

More from my site

 • Ce este detoxifierea Ce este detoxifierea (0)
  Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman a fost conceput cu capacitate de a elimina toxinele în mod natural, dar  uneori […] Posted in Sănătate
 • Sarea – întrebuințări multiple Sarea – întrebuințări multiple (0)
  Sarea – întrebuințări multiple Dacă salariu ar fi răsplătit cu sare, ai fi mulțumit? Sau dacă în schimbul aurului ai primi sare, ai fi de acord? Nicidecum, ar fi răspunsul multora. Dar în […] Posted in Sănătate
 • Îndulcitorii hipocalorici: risc sau beneficiu? Îndulcitorii hipocalorici: risc sau beneficiu? (0)
  Un interviu cu dr. Simona Carniciu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice. MEDICA: sunt îndulcitorii hipocalorici o soluţie recomandată pentru suplinirea gustului […] Posted in Alimente, Sănătate
 • Substanța cea mai benefică omului- și cea mai ieftină Substanța cea mai benefică omului- și cea mai ieftină (0)
           Care este substanța cea mai benefica omului? Indicii: e o sare, e naturala, economica, nu este vândută in farmacii și nu este monopolizata de marile corporații. Este vorba […] Posted in cultura, Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.