Panou solar

Panouri Solare utile

Știința

Sharing is caring!

Necesitatea de a produce energie electrică i-a determinat pe oameni să adopte nenumărate metode, unele fiind poluante iar altele mai puțin. Majoritatea oamenilor folosesc curentul electric ca o mare necesitate, indispensabil confortului și modului de viață din prezent.

Istoria captării energiei solare a început  din 1767 când Horace de Saussure a creat primul panou solar. Elvetianul a reușit cu acest panou solar sa atingă temperatura de 87°С. Un pas mare în față a fost făcut din 1953când au început sa fie comercializate primele panouri solare de către israelianul Levi Yissar, iar in anul 1968 o cincime din populație folosea panouri solare pentru încălzirea apei in Israel, acolo unde in prezent  peste 80% din case folosesc panouri solare.

Astăzi energia verde este în plin avânt. Dar cum funcționează  sistemul de producere a energiei solare

Radiația solara captată de celulele fotovoltaice este transformata in curent electric continuu si cu ajutorul unui regulator (controller) de încărcare a acumulatorilor.

Radiațiile  solare eliberează  purtători pozitivi si negativi de sarcina intr-un corp solid (principiul efectului fotoelectric). Curentul electric continuu astfel obținut  inițial – poate fi folosit precum o baterie din comerț, intricat are tensiuni relativ mici (12V … 48 V – in funcție de cuplarea panourilor serie si paralel – la cuplarea in serie se mărește tensiunea, iar pentru obținerea unui amperaj mare panourile se montează in paralel).

Energia  obținută  (12…48 V curent continuu) este înmagazinată  în acumulatori de mare capacitate, acumulatori ce rezista la un număr  mare de cicluri de încarnare – descărcare și care pot stoca energie pentru a acoperi – spre exemplu – mai multe zile înnorate  sau ploioase.

Separat de acest circuit avem un altul care – prin intermediul unui invertor de tensiune sinusoidal – va transforma curentul continuu de mica tensiune (12 / 24 / 48 V) in curent alternativ 220 V / 50Hz , tensiunea la care funcționează cele mai multe dintre echipamentele electronice, casnice si electrocasnice prezente într-o locuință.

Ce cantitate de energie electrica va putea genera un sistem ?

Un sistem metric fotovoltaic înclinat spre sud va genera aproximativ 750/1500kWh/an pentru kWp instalat ). Deci un sistem normal de 2kWp ( aproximativ 20m² de module multi cristaline) va genera aproximativ 1500/3000 kWp / an.

Cat de mult va costa un sistem ?

Un pret normal pentru o clădire conectata la rețea , cu sistem fotovoltaic integrat, sistemul este intre 6-7 euro / Wp, rezultînd un preț de 12.000-14.000 euro pentru un sistem de 2kWp pentru o casa. Este de așteptat ca prețurile să scadă în următorii ani.

Pentru unele zone izolate, panourile solare pot fi cea mai bună modalitate de a avea energie electrică, un plus pentru confortul și necesitățile noastre zilnice.

 

Copyright © http://articol-info.ro  2015-2016.  Toate drepturile rezervate.

More from my site

 • Ce este Hidorolicitatea Ce este Hidorolicitatea (0)
   Ce este Hidorolicitatea    ‘‘Hidrolicitate’‘, noua sursă de energie electrică provenită din combinaţia energiei solare şi a hidrogenului. Are o eficienţă fără precedent-Menționează […] Posted in Știința
 • Tesla a pus în vânzare țiglele solare Tesla a pus în vânzare țiglele solare (0)
  Tesla a pus în vânzare țiglele solare    Noutăți: țiglele solare. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat recent că revoluționarele țigle solare sunt acum disponibile pe piață, și le pune în […] Posted in cultura, Știința
 • Apa – Lichidul esențial vieții Apa – Lichidul esențial vieții (0)
  Apa deși reprezintă o substanță simplă, dar totodată foarte complexă . Fiecare moleculă de apă conţine doar trei atomi, doi de hidrogen şi unu de oxigen. Cu toate acestea, oamenii de […] Posted in cultura, Știința
 • Panouri radiante-o soluție pentru locuință Panouri radiante-o soluție pentru locuință (0)
  Panouri radiante-o soluție pentru locuință      PANOURILE RADIANTE  sunt o nouă modalitate de a încălzi o încăpere fără să-ţi mai trebuiască centrală şi fără să consumi gaz, practic se […] Posted in Casa, casă, cultura, Știința

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.