mușetel

Mușețelul protejează împotriva radiațiilor

Plante Sănătate

Sharing is caring!

   Mușețelul o plantă deosebit de importantă pentru sănătatea noastră ajută la distrugerea stafilococilor. Mușețelul protejează corpul în cazul iradierilor. De aceea, se recomandă atât radiologilor, cât și bolnavilor care se află în tratament cu raze cobalt. Florile de mușețel sunt protectoare și curative în reacțiile negative interne și externe produse de iradieri. În acest caz, se recomandă un litru de infuzie de mușețel, zilnic.

Tratament în inflamații

Extern, mușețelul se recomandă în starile inflamatoare ale pielii şi mucoaselor, în bolile microbiene ale pielii, ale cavităţii bucale şi ale gingiilor. De asemenea, sub formă de inhalaţii, se recomandă în inflamaţiile şi iritaţiile aparatului respirator. În inflamațiilor ano-genitale se facă băi și irigații cu ceai de mușețel.

Cum folosești mușețelul

Uz intern: sub formă de infuzie (o lingură de flori la o cană cu apă). Se beau două-trei căni pe zi.

Uz extern: se face o infuzie din trei-patru linguri de flori la o jumătate de litru de apă cu care se fac inhalații, spălături sau gargare. Se poate aplica pe zona afectată sub formă de comprese.

Musetelul este prima planta aleasa pentru foarte multe remedii, lista utilizarii fiind aparent fara sfarsit. Foarte bine cunoscute sunt proprietatile musetelului antiinflamatorii si antibacteriene cat si efectele sale asupra sistemului nervos și a sistemului digestiv. – excelent tonic digestiv : Principiile amare din musetel sunt un tonic excelent pentru ficat si sistemul digestiv. Aroma dulce-amaruie stimuleaza sucurile gastrice, si ajuta la remedierea problemelor la stomac.

Ceaiul de musetel poate fi utilizat ca parte a unui program de tratament pentru sindromul de colon iritabil datorita proprietatilor sale antispastice, pentru spasme gastro-intestinale si a bolilor inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, calmeaza inflamatiile la nivelul tractului digestiv. Musetelul este mai eficient pentru greata si raul de dimineata, atunci când este utilizat cu ghimbir. – vindecare emotională: musetelul calmeaza anxietatea, stresul si poate avea un efect pozitiv asupra tulburarilor de deficit de atentie. Ceaiul de musetel si ulei de musetel sunt sigure pentru copii si nou-nascuti care au probleme cu somnul sau sunt sub stres. – probleme ale femeilor: este un remediu bland, dar eficient pentru menstruatie intarziata si menstruatie neregulata, si este util mai ales in conditiile in care acestea sunt declansate de stres, anxietate, si tensiune.

Musetelul contine un agent antispastic foarte puternic, care relaxeaza muschii tensionati si amelioreaza durerile premenstruale. El este un excelent agent de vindecare in cazul bailor de sezut pentru a trata vaginita si infectiile. – tonic capilar si al pielii: musetel contine compusi care sunt antibacterieni si antiinflamatori ; unul dintre acestia, camazulena, este de remarcat pentru regenerarea tesuturilor. Efectul antiinflamator al uleiului esential aplicat imbunatateste regenerarea pielii. Spalaturile pielii cu ceai de musetel calmeaza inflamatiile si trateaza bolile de piele bacteriene. Efectul anti-inflamator al uleiului esential aplicat local imbunatateste regenerarea pielii si o compresa rece face minuni pentru ochii umflati. Ceai de musetel racit folosit ca o clatire a parului da o culoare blond luminoasa. Adaugand suc de lamaie se va spori efectul.

Mușețelul se culege în perioada de înflorire, în lunile iunie-iulie.

sursa:Libertateapentrufemei.ro

More from my site

 • Urzica, o plantă prietenoasă Urzica, o plantă prietenoasă (0)
     Cunoscuta si sub denumirea de urzica mare, urzica mica, urzica creata, oiștea , urzica (Urtica Dioica) a fost folosita încă din preistorie. Exista diverse dovezi arheologice care susțin […] Posted in Plante, Sănătate
 • Ceai de gălbenele: vitamine şi minerale la superlativ Ceai de gălbenele: vitamine şi minerale la superlativ (0)
  Gălbenelele sunt “florile de aur” ale sănătății şi frumuseții şi au numeroase virtuți terapeutice. Aceste flori galbene sunt utilizate de secole în medicină, iar în mod tradiţional […] Posted in Plante, Sănătate
 • Traista ciobanului-Planta medicinala Traista ciobanului-Planta medicinala (0)
  Traista ciobanului-Planta medicinala Traista ciobanului - In scopuri medicinale se recolteaza primavara ( aprilie --mai) cand infloreste in masa si inca nu s-au format multe seminte. Din […] Posted in Plante, Sănătate
 • Somnul – dar și necesitate Somnul – dar și necesitate (0)
     O treime din viaţă ne-o petrecem în această stare de repaus.  Să fie o pierdere de timp? Mulți oameni spun că, da. Se pare totuși că somnul satisface câteva dintre necesitățile […] Posted in cultura, Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.