Gazpacheo

Gazpacho – o băutura înviorătoare de roșii

cultura Sănătate

Sharing is caring!

    Cum putem fi înviorați cu o băutură tradițională din roșii? În multe regiuni ale lumii Gazpacho este consumat la masa principală fiind savuroasă și sănătoasă. Chiar dacă pentru cei care servesc pentru prima dată, pare ciudat, pentru milioane de oameni e lucrul cel mai de dorit în perioada vară- toamnă. Ușor de preparat și foarte sănătos, Gazpacho se remarcă prin gustul plăcut și înviorător.Gazpacheo

Nu este greu de preparat, trebuie doar dorința de a încerca ceva nou. Apoi devine un bun obicei culinar.

Iată în continuare o rețetă pentru cinci porții.

Ingrediente

  • 600 g roșii foarte coapte bine
  • 350 g castraveți
  • 250 g ardei gras
  • 2 felii de pâine, de preferat uscată (60 g)
  • 30 ml oțet
  • 30 ml ulei de măsline
  • sare
  • 1 cățel de usturoi
  • puţin chimen

Mod de preparare e simplu: Spălați ardeii, scoateți semințele, curățați de coajă castraveții şi roșiile, apoi tăiați-le în bucăți cât mai mici. Punem într-un bol cu 1 litru de apă (suficient să acopere legumele) împreună cu pâinea, usturoiul, condimentele, oțetul și uleiul. Lăsați-le peste noapte, iar ziua următoare pasați compoziția cu un mixer manual și strecurați-o. Putem adăuga mai multe condimente, după gust. Puneți compoziția la frigider și serviți-o rece.

Roșiile sunt vara și toamna din abundență și sunt foarte utile în alimentația noastră, iar Gazpacho e băutura cere ne poate înviora din plin.

Copyright ©  http://articol-info.ro 2016. toate drepturile rezervate.

More from my site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.