divort

Este Divorțul soluția?

cultura

Sharing is caring!

Divorțul pot fi unul dintre experiențele cele mai  traumatizante din viața cuiva. Este cea mai grea decizie pe care trebuie să o ia un soț sau o soție, atunci când viața de familie e în impas. Poate fi asemănată cu 0 casă lăsată în paragină, iar asupra ei s-au abătut furtuni de-a lungul timpului, afectându-i structura. Din clipă în clipă ea stă să cadă.

Relația care la început era promițătoare şi le aducea numai bucurii  devine sursa celor mai mari frustrări şi suferinţe din viaţă. Problemele nerezolvate își cer tributul mai târziu. De pildă, vorbirea tăioasă, certurile nesfârșite, resentimente și nu în ultimul rând, infidelitatea fac ca viața de familie să se destrame.

Rudele, prietenii, consilieri matrimoniali, dau sfaturi care mai de care, fără să aibă în totalitate, toate datele problemei. Pentru a distruge nu e necesar mare efort, dar pentru a consolida, necesită multă muncă. Căsniciile de 40,50 de ani sau mai mult, sunt de modă veche.

Dar este divorțul soluția? La această întrebare e forte greu de găsit un răspuns concret și obiectiv. Suferința nu este doar pentru cei doi, ci pentru toți cei apropiați lor în special copiilor. Decizia de a divorța , nu înseamnă divorț și față de copii. Ei au în continuare nevoie de mamă și tată.

În mod inevitabil, divorțul îi răpește fiecărui partener o anumită parte din venituri şi din proprietate, unele bunuri şi poate, o locuință foarte îndrăgită la care au lucrat din greu. Sistemul juridic va câștiga din plin în urma acestei decizii.

Dar ce poți să faci ca să-ți salvezi căsnicia? Fiți realiști și rezolvați neînțelegerile cu calm și răbdare. Iertați-vă uni pe alții, pentru că o căsnicie înseamnă două persoane dispuse să se ierte. Iubirea adevărată se reflectă în lucruri nici, la fel cum o haină frumoasă e cusută cu multe cusături. Evitarea manifestărilor nepotrivite, de pildă, flirtul, pornografia, vorbirea obscenă, consolidează respectul de sine și bunătatea. Iar iubirea manifestată prin cesturi tandre în cadrul familiei este cel mai bun medicament.

O căsnicie perfectă nu există, dar o căsnicie fericită poate fi cu efort și sârguința ambilor parteneri. Copii au  nevoie de un cadru stabil pentru a se dezvolta în sânul familiei. Loialitatea conjugală, atât de ignorată și disprețuită în zilele noastre, este forța oricărui cuplu pentru a fi fericiți.

Copyright ©  http://articol-info.ro 2016. toate drepturile rezervate.

More from my site

 • Apa – Lichidul esențial vieții Apa – Lichidul esențial vieții (0)
  Apa deși reprezintă o substanță simplă, dar totodată foarte complexă . Fiecare moleculă de apă conţine doar trei atomi, doi de hidrogen şi unu de oxigen. Cu toate acestea, oamenii de […] Posted in cultura, Știința
 • Amânarea- cele mai mari pierderi Amânarea- cele mai mari pierderi (0)
        Edward Young scria în 1742 că „ amânarea este hoțul timpului„ și avea perfectă dreptate, cu toate că în timpul său nu existau atâtea distrageri. Totuși dacă amâni treburile care […] Posted in cultura
 • Prosoapele noastre de baie nu sunt atât de curate pe cât credem Prosoapele noastre de baie nu sunt atât de curate pe cât credem (0)
  Răspunsul ni-l oferă un cercetător american În momentul în care folosim prosopul de baie, acesta devine un mediu propice pentru existenţa unor organisme microscopice cum sunt bacteriile […] Posted in cultura, Sănătate
 • Avem obiceiul de a citi? Avem obiceiul de a citi? (0)
  V-ar plăcea să călătoriți în zone îndepărtate , să cunoașteți oameni din diverse culturi, să cunoașteți obiceiuri, atitudini, convingeri ale altor popoare? Ați dori să explorați misterele […] Posted in cultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.