Sănătate

De ce să te speli pe mâini

Sănătate

Sharing is caring!

Este „cea mai eficientă modalitate de a preveni transmiterea bolilor“ se arăta în Saudi Medical Journal. Anual se cheltuiesc milioane de euro pentru a trata nenumărate boli. Lipsa educației și a condițiilor de viață precare duce la răspândirea microbilor. O singură persoană care lucrează cu alimente fără să-şi spele mâinile poate îmbolnăvi zeci de persoane.  În multe cazuri este obișnuința dobândită din copilărie.

Putem face mute în îmbunătățirea calități vieții. Ne trebuie voință și eforturi susținute. Reușita este de partea noastră numai dacă ne dorim acest lucru. Iată câteva lucruri care le putem face.

 Apa și săpunul sunt la îndemâna tuturor și nu costă mult. Folosiți-le din abundență.

Obișnuiți-vă să gătiți curat. Toate obiectele de bucătărie trebuie să fie bine curățate după ce au fost folosite. În timp ce unii susțin că tocătoarele de lemn pot să ascundă bacterii, un studiu sugerează că acestea sunt mai sigure decât tocătoarele de plastic. Indiferent de tipul de tocător pe care îl folosiți, acesta trebuie bine spălat cu săpun şi cu apă fierbinte. Unii recomandă şi folosirea clorului. Spălați-vă pe mâini după ce ați pus mâna pe carne crudă, deoarece puteți contamina orice atingeți.

După ce v-ați jucat cu animalul de companie, spălați-vă pe mâini.

Învățați-vă copii să-și facă obiceiul de a se spăla pe mâini.

Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura dacă nu v-ați spălat pe mâini. În acest fel veți preveni infectarea voastră și a familiei de gripă și răceală.

Când sunteți în călătorie sau în vacanță spălați-vă bine pe mâini cu apă şi săpun sau cu substanțe pe bază de alcool. (Dacă este posibil, luați mereu cu voi o sticluță cu dezinfectant pentru mâini.) Nu folosiți mai multe persoane același prosop de mâini sau de faţă, nici măcar în familie.

Totuși, nu fiți excesivi în a vă spăla mâinile, fiți mai degrabă echilibrați cu obiectivul  de a vă păstra o bună sănătate, atât a voastră cât și a celor dragi. Vei fi cu siguranță mai fericit. Așadar, când vei sosi acasă, nu uita să te speli pe mâini!

 

Copyright © http://articol-info.ro  2015-2016  toate drepturile rezervate

More from my site

 • Ce este detoxifierea Ce este detoxifierea (0)
  Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman a fost conceput cu capacitate de a elimina toxinele în mod natural, dar  uneori […] Posted in Sănătate
 • Toxiinfecția alimentară – cauze și remedii Toxiinfecția alimentară – cauze și remedii (0)
  Consumul de alimente sau băuturi contaminate cu microorganisme, bacterii, viruși sau paraziți, duce la toxiinfecții alimentare, manifestate prin dureri abdominale, crampe intestinale, […] Posted in Sănătate
 • Chefirul – un produs natural  Chefirul – un produs natural  (0)
     Ce este Chefirul Chefirul  este un produs lactat din lapte fermentat, care își are originea în regiunea Caucaz. Este preparat prin introducerea granulelor de chefir în lapte de vacă, […] Posted in cultura, Sănătate
 • 5 probleme de sănătate pe care le rezolvă ghimbirul 5 probleme de sănătate pe care le rezolvă ghimbirul (0)
   5 probleme de sănătate pe care le rezolvă ghimbirul Ghimbirul este unul dintre cele mai versatile condimente, cu o aromă înţepătoare şi iute, cu note citrice. Datorită proprietăţilor […] Posted in Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.