Detoxfierea

Ce este detoxifierea

Sănătate

Sharing is caring!

Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman a fost conceput cu capacitate de a elimina toxinele în mod natural, dar  uneori  detoxifierea corpului nostru este depășită. Dieta de detoxifierea este utilă pentru a ajuta organele implicate în procesul de digestie şi curățare a colonului. Detoxifierea nu reprezintă o cură de slăbire, doar ajută la o digestie mai bună, deci la o sănătate mai bună.

Este recomandată să fie folosit de două ori pe an, primăvara şi toamna, pentru că acestea sunt momentele când metabolismul nostru se schimbă radical. Când trecem de la  alimentația din timpul iernii care este bogată în grăsimi şi făinoase la o alimentație de vară bogată în legume și fructe, organismul are nevoie de mai mult ajutor.

Ce metode putem folosi pentru a detoxifica organismul

  • S-a spus că „suntem ceea ce mâncăm”, deci pe primul loc ar fi să consumăm zilnicfructe și legume, dacă este posibil să fie proaspete.
  • Să folosim în dieta zilnicăapă cu lămâie. Vom rămâne uimiți de rezultate, întrucât vom fi ajutați să scădem în greutate.
  • Exercițiile fizicefăcute cu regularitate vor fi de mare ajutor. Alergând cel puțin de două ori pe săptămână sau mergând la o sală de sport vei face ca toxinele să fie eliminate prin transpirație.
  • Odihnește-te Dacă dormi suficient organismul va avea timpul necesar ca să se repare.
  • Bea apă suficientă, nu doar când îți este sete, ci cu regularitate. Cu cât ești mai hidratat cu atât este mai sănătos..Fie că suntem adulți sau copiii trebuie să bem zilnic multă apă şi lichide neîndulcite.Beți şi mai multe lichide îndeosebi în sezonul cald şi când faceți sport sau o muncă care vă solicitantă. Lichidele ajută  digestie, detoxifică organismul, întreține sănătatea pielii şi contribuie chiar la pierderea în greutate. În plus, ne ajută să ne simțim mai bine şi să arătăm mai bine.

Internetul e plin cu rețete Detox miraculoase, dar rezultatele sunt sub așteptări, ba chiar periculoase. Nu încerca „rețeta minune” pentru că nu există. Nu trebuie să apelăm la lucruri ieșite din comun. Alimentația sănătoasă, activități utile și relații bune cu cei din jur sunt mult mai benefice.

Copyright © http://articol-info.ro  2015-2016  toate drepturile rezervate.

More from my site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.