Bărbierit perfect

Cum te bărbierești perfect

cultura Sănătate

Sharing is caring!

Sondajele scot la iveală că pentru mulți bărbați, bărbieritul este un chin zilnic, o adevărată corvoadă. În fiecare zi, cam 5 minute durează ritualul tăierii părului de pe față. Dar dacă te bărbierești corect vei avea o imagine  fiind foarte apreciat de cei din jur.

Istoria bărbieritului este din cele mai vechi timpuri, de la cochilii la aparate de ras tot mai sofisticate cu tot mai multe rânduri de lame. Bărbații din Egiptul antic se bărbiereau cu o lamă de cupru care semăna cu o mică secure fără coadă. Mai târziu, în secolul al 17-lea a fost inventat briciul, fabricat îndeosebi la Sheffield (Anglia).

În 1901, în Statele Unite,un bărbat pe nume King Camp Gillette a inventat  un aparat de ras cu lamă care putea fi înlocuită, aparat care nu prezenta nici un pericol. Invenția lui s-a bucurat de un succes răsunător în lume şi, în cele din urmă, a stat la baza mai multor modele, inclusiv aparate de ras cu mâner placat cu aur sau argint. Printre ultimele realizări se numără şi aparatele de ras de unică folosință, aparatele de ras cu două sau chiar trei rânduri de lame şi aparatele de ras cu cap flexibil cu pivot.

Indiferent că moda se schimbă, se poartă barbă sau nu, bărbieritul rămâne o preocupare zilnică a bărbaților.

Să vedem câteva sugestii utile pentru bărbieritul cu lama:

  1. Trebuie înmuiată barba. Clătirea cu apă caldă e obligatorie. Dacă faceți un duș, barba se înmoaie și mai bine.
  2. Să aplicăm un produs de ras, cum ar fi: cremă, spumă, gel sau balsam de păr.
  3. O lamă bună care taie bine. Să tăiem firul de păr în direcția lui de creștere. Dacă ne radem în sens invers, vom avea probabil o faţă „curată“, însă s-ar putea să tăiem firele de păr sub nivelul pielii şi, ca urmare, ele vor crește în țesutul din jur în loc să iasă prin porii pielii. Acest lucru poate crea infecții virale care duc la apariția negilor.
  4. Să ne protejăm pielea după ras. Clătirea feței cu multă apă este foarte eficientă. După preferință, puteți aplica o loțiune after-shave hidratantă pentru a vă proteja şi înviora pielea.
  5. Bărbierește-te cu regularitate. Dacă e posibil chiar zilnic, astfel bărbieritul nu pretinde mult timp și nu uzează foarte repede lama de ras.

Aceste sfaturi se dovedesc foarte utile pentru un ras perfect. Rezultatul va fi o față cutată.

Copyright ©  http://articol-info.ro 2016. toate drepturile rezervate.

More from my site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.