Adw Cleaner

Cum scapi de software rău intenționate (malware)

IT Software

Sharing is caring!

Cum să scapi de software rău intenționate? De unde știi că computerul tău este afectat? Ce poți face în această situație?

Computerul merge foarte greu, reclame nedorite apar în toate paginile pe care le accesezi, simți că ești sufocat online? Poți fi sigur că treptat sistemul tău de operare va fi distrus. Software rău intenționate proiectate pentru ați face rău se pot strecura cu ușurință în computer. Dar de ce au treabă cu tine? Cum ajung în computer ? Și mai important, cum poți scăpa de ele.

Software sunt proiectat intenționat pentru deteriorarea unui computer sau infiltrarea în el, sau/și deteriorarea ori infiltrarea în întregi rețele de computere, fără consimțământul proprietarului respectiv pentru a beneficia de informații, pentru a face publicitate, fie din dorința de a distruge, la fel ca teroriștii care fără logică și rațiune vor victime, și una dintre ele poți fi chiar tu. Alte malware pot fura date importante, precum date bancare, parole, informații cu caracter confidențial, fiind utilizate ulterior pentru scopuri meschine. Infracțiunile cibernetice comise online includ fraude financiare între care evaziunea fiscală sau obținerea de foloase necuvenite, fraude cu cărți de credit şi ne-livrarea produselor achiziționate online. De asemenea, pot include escrocherii precum investiții şi licitații online frauduloase, acestea fiind doar câteva dintre problemele pe care le cauzează hackerii.

  Navighezi pe internet și cauți unele jocuri, filme, programe și fără să știi ai și deschis ușa acestor software distrugătoare. Unele reclame chiar îți spun că computerul tău e virusat, are nevoie de scanare pentru actualizare, și câte alte capcane de acest fel vei întâlni. Navigare pe internet la întâmplare este ca și cum ai invita acasă la tine pe oricine, fără să știi ce intenții are.

  Dar cum poți scăpa de malware? Fii precaut, și nu hoinări pe orice site. Accesează doar site-uri de încredere, verificate, care nu conțin virușii informatici. Trebuie să ai un antivirus actualizat care va opri majoritatea  Software malițioase. Când utilizezi computerele altora, ai grijă când folosești parole sau date cu caracter confidențial, pentru că informațiile sunt stocte și ar putea fi folosite ulterior de altcineva. Șterge date de navigare din  Browser-ul pe care-l folosești.

Ca să scapi de Software rău intenționate care au pus deja stăpânire pe computerul tău folosește un program specializat. Un astfel de program pe care îl recomand, și face treaba foarte bună este Adwclener și este free. Puteți să-l descărcați de Aici

Util poate fi și materialul video de mai jos

Fiind precaut vei fi mai în siguranță pe internet și mai liniștit.

Copyright © http://articol-info.ro 2015-2016.  toate drepturile rezervate

More from my site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.