antivirus

Cum să ne protejăm PC de atacuri cibernetice

IT Software

Sharing is caring!

   Atacurile cibernetice sunt lansate din diverse motive. De exemplu, terorişti sau guverne pot încerca să pătrundă în reţelele de calculatoare ale duşmanilor cu scopul de a obţine informaţii secrete sau de a sabota echipamentele controlate de reţelele respective. Alte atacuri sunt  pe plan economic sau pur și simplu pentru a se distra.

Cea ce putem face este de a ne proteja cât de cât. Iată câteva îndrumări utile:

 

 • Instalaţi-vă pe calculator programe antivirus, anti-spyware şi firewalluri. Este foarte util să vă actualizaţi aceste programe şi instalaţi-vă regulat actualizările de securitate pentru sistemul de operare.
 • Nu copiaţi şi nici nu rulaţi programe provenite din surse necunoscute. Curiozitatea este fatală.
 • Folosiţi parole care au cel puţin opt caractere sau mai mult, inclusiv cifre şi simboluri, şi schimbaţi-le cu regularitate. Folosiţi pentru fiecare cont o altă parolă.
 • Gândiţi-vă bine înainte de a accesa linkuri sau de a deschide fişiere ataşate la e-mailuri ori trimise pe messenger, chiar dacă provin de la prieteni. Fiţi deosebit de atenţi dacă e-mailul este nesolicitat şi vi se cer date personale sau parole.
 • Nu furnizaţi informaţii confidenţiale despre voi sau conturile voastre când folosiţi conexiuni wireless nesecurizate, precum cele din locurile publice.
 • Închideţi calculatorul când nu-l folosiţi.
 • Faceţi cu regularitate copii ale fişierelor şi salvaţi-le pe suporturi sigure
 • Verificați la paginile Web securizate conţin ca simbol un lăcăţel şi „https://“ în bara de adresă. Litera „s“ înseamnă „securizat“.

Pe măsură ce tehnologia avansează, apar și tot mai multe probleme. Chiar dacă nu putem să ne protejăm în mod deplin, măsurile luate individual ne vor aduce mai multă siguranță online.

Copyright © http://articol-info.ro  2015-2016.  Toate drepturile rezervate.

More from my site

 • Cum să întreții sistemul de operare windows Cum să întreții sistemul de operare windows (0)
  Sistemul de operare instalat pe PC sau Laptop trebuie, cu regularitate întreținut, facilitând funcționarea în condiții optime. Câteva modalități simple și concrete, te vor ajuta să nu-ți  […] Posted in IT, Software
 • Whatsapp disponibil acum pe Windows şi OS X Whatsapp disponibil acum pe Windows şi OS X (0)
  Whatsapp este una dintre cele mai populare aplicaţie de mesagerie instant din lume, însă până de curând aceasta era disponibilă exclusiv pe dispozitive mobile. După lansarea serviciului în […] Posted in IT, Software
 • Cum schimbi limba în Windows 7 Cum schimbi limba în Windows 7 (0)
  Cum schimbi limba în Windows 7 Dorința de a avea sistemul de operare în limba maternă este de mare ajutor, când folosim windows 7, chiar dacă ne descurcăm destul de bine în engleză. Lucru […] Posted in IT, Software
 • Cum scapi de software rău intenționate (malware) Cum scapi de software rău intenționate (malware) (0)
  Cum să scapi de software rău intenționate? De unde știi că computerul tău este afectat? Ce poți face în această situație? Computerul merge foarte greu, reclame nedorite apar în toate […] Posted in IT, Software

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.