Sistem operare

Cum să întreții sistemul de operare windows

IT Software

Sharing is caring!

Sistemul de operare instalat pe PC sau Laptop trebuie, cu regularitate întreținut, facilitând funcționarea în condiții optime. Câteva modalități simple și concrete, te vor ajuta să nu-ți  consumi banii fără rost. Mai mult, vei evita defecțiunile majore care ar putea să apară cu timpul.

  •  Fișierele importante trebuie protejate, din acest motiv e necesar să faci copii de siguranță (backup). În acest fel vei putea recupera datele importante, în cazul în care fișierele vor fi corupte.
  •   Așa cum într-o casă trebuie să faci curat cu regularitate, dacă vrei să fii sănătos, la fel să-i asiguri sistemului de operare protecție prin program antivirus. Sunt multe programe gratuite care fac treabă bună. Pentru Windows este recomandat Microsoft Security Essentials. Sistem operare
  •   Întreținerea regulată presupune ca să cureți Diskul C. Du-te în MyComputer, pune mausul pe Diskul C și dă clik dreapta, apoi pe Proprietăți clik și se deschide o fereastră. Dă clik pe Disk cleanup și așteaptă câteva secunde pentru a se deschide o ferestră.(s-ar putea să dureze mai mult dacă sunt multe fișiere nefolositoare). Bifează tot ce apare acolo  și dă clik pe OK și pe Delete Files. Vei remarca că spațiul de pe Diskul C s-a mărit. Și va merge și mai ușor.
  •  Nu încărca calculatorul cu documente inutile, sau programe pe care nu le folosești. Memoria calculatorului va avea de suferit, la un moment dat se va bloca. Resetarea nu rezolvă problemele, folosește mai degrabă un hard-disk extern, dacă ai atât de multe fișiere, încât nu te poți debarasa de ele.
  • Din când în când fă-i o defragmentarea  a datelor. Viteza va crește cu siguranță.
  • Când nu lucrezi cu calculatorul, oprește-l. Nu numai că vei face economie la energia electrică, dar va fi bine în special pentru el.

Aceste sfaturi sunt ușor de aplicat și vei vedea că computerul tău va merge mult mai bine.

Copyright ©  http://articol-info.ro 2016. toate drepturile rezervate.

 

More from my site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.