chefir

Chefirul – un produs natural 

cultura Sănătate

Sharing is caring!

   Ce este Chefirul

Chefirul  este un produs lactat din lapte fermentat, care își are originea în regiunea Caucaz. Este preparat prin introducerea granulelor de chefir în lapte de vacă, capră sau oaie. În trecut  Chefirul  era pus în burdufuri  cu lapte și agitat bine pentru ca granulele de chefir să se amestece bine. Granulele de chefir sunt o combinație de bacterii și drojdii (ciuperci) într-un amestec de proteine, lipide și zaharuri. Ele sunt o comunitate  dinamică și complexă de microorganisme în care se găsesc multe tipuri diferite de bacterii și ciuperci. chefir

Chefirul conține  substanțe active, in special minerale, vitamine B,E si D si enzime.

Mod  de preparare

  1. Se pun 4  linguriţe de ciupercă într-un borcan de sticlă de mare şi se toarnă 1litru
    lapte proaspăt, dulce. Se lasă 8-24 ore la fermentat (în funcţie de temperatura mediului ambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu un capac pus invers pe borcan. Temperatura să fie de 20 grade.

2.Pentru consum, se strecoară laptele printr-o sită de plastic cu diametrul orificiilor cât mai mic într-un vas de sticlă – este chefirul (laptele fermentat) care se consumă pentru tratament. Ciuperca din sită se spală sub jet de apă rece de rămăşiţele laptelui fermentat, apoi se reașează în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert.

  1. Este foarte important să se procedeze așa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietățile de tratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă ca laptele şi în cca. 14-21 zile volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită în două.
  2. Se consumă 100-500 ml lapte de chefir pe zi, de preferat pe stomacul gol
  3. Tratamentul durează minim 20 de zile (unii recomandă o pauză 10 zile după care se reia). Se poate consuma fără întrerupere, asemenea iaurtului sau laptelui bătut. Nu există nici un fel de efecte secundare!
    6.În timpul tratamentului este interzis consumul de alcool şi de grăsimi animale sare, zahăr (înlocuiți-l cu mierea!), gemuri, băuturi sintetice şi acidulate, condimente.

Copyright ©  http://articol-info.ro 2016. toate drepturile rezervate.

 

 

More from my site

  • Ce este detoxifierea Ce este detoxifierea (0)
    Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman a fost conceput cu capacitate de a elimina toxinele în mod natural, dar  uneori […] Posted in Sănătate
  • Ceaiul miraculos care ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi Ceaiul miraculos care ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi (0)
    În calculoza sau litiaza renala (calculi = pietre la rinichi), cele mai bune remedii sunt ceaiurile din plante care au proprietati litotriptice (de desfacere a calculilor).In special se […] Posted in cultura, Sănătate
  • Cum să lupți cu mucegaiul Cum să lupți cu mucegaiul (0)
    Imaginează-ți că trebuie să lupți cu peste 10.000 de inamici, care te pot distruge cu totul! Și în timp ce citești aceste rânduri poate chiar unii dintre ei te atacă. Sporii de mucegai […] Posted in cultura, Sănătate
  • Ce este Kombucha? Ce este Kombucha? (0)
    Ce este Kombucha?  Kombucha este o simbioză  care se stabileşte între diferite bacterii şi drojdii. Acest organism viu fermentează ceaiul îndulcit, rezultând produsul final (băutura […] Posted in cultura, Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.