aspectul fizic

Apectul fizic si personalitatea

cultura Sănătate

Sharing is caring!

Tot mai mulți tineri sunt obsedați de înfățișarea lor. În special fetele sunt atrase de ideea  de a avea un corp ca de manechin  super slab  așa cum sunt în revistele de modă. Nu se gândesc că fotografiile acelea uluitor de frumoase au fost retușate pentru ca fetele să arate perfect, că imperfecțiunile lor fizice au fost corectate pe computer sau că acestea se înfometează ca să-şi păstreze silueta.

Dacă ți-ai făcut o imagine distorsionată despre tine amintește-ți că tu nu ți-ai făcut decât o iluzie optică. De ce să te privești prin ochii altora, când tu nu ești ca alții. Sondajele arată că majoritatea fotomodelelor  au concepția că sunt grase.

Cum să avem o optică echilibrată? În primul rând, nu este recomandat să urmezi cură de slăbire care sunt la modă. Iar pastilele pentru slăbit nu fac decât să-ți taie pofta de mâncare și nu sunt eficiente pentru mult timp. Metabolismul s-ar putea să încetinească și chiar să iei în greutate. Efectele secundare pe care le pot avea medicamentele pentru slăbit sunt foarte multe, de pildă amețeală, hipertensiune, crize de anxietate şi chiar dependență.

Adoptă o alimentație corespunzătoare şi un program de exerciții fizice moderate te vor ajuta să arăți şi să te simţi bine. Exercițiile aerobice făcute cu moderație de câteva ori pe săptămână pot face minuni în privința sănătății. Uneori sunt suficiente şi niște exerciții extrem de simple precum urcatul scărilor în ritm alert sau mersul pe jos în pas vioi. Caută să ai o atitudine pozitivă și găsește mereu partea bună a lucrurilor, inclusiv cum arăți. Dacă ești în perioada adolescenței, amintește-ți că treptat metabolismul se schimbă și vei avea o identitate unică, adică vei fi tu, nu altcineva.

Fii interesat de tine dar nu obsedat, gândindu-te mereu la cum arată alții. Adevărata frumusețe este cea interioară, ce fel de persoană vei fi, echilibrată, onestă, morală, curată și cu deprinderi  frumoase.

Nu lăsa ca imaginea distorsionată afișată de alții să te modeleze. Frumusețea este trecătoare, deci bucură-te de ce ai acum și vei fi fericit și în viitor.

 

Copyright © http://articol-info.ro  2015-2016.  toate drepturile rezervate.

More from my site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.