ghimbir

5 probleme de sănătate pe care le rezolvă ghimbirul

Sănătate

Sharing is caring!

 5 probleme de sănătate pe care le rezolvă ghimbirul

Ghimbirul este unul dintre cele mai versatile condimente, cu o aromă înţepătoare şi iute, cu note citrice. Datorită proprietăţilor aromatice şi terapeutice, ghimbirul şi-a câştigat reputaţia de super-aliment cu propietăţi terapeutice.

Ghimbirul are efecte antivomitive, antispastice, antifungice, antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene, antivirale şi antitusive. Această plantă conţine vitaminele A, C, E şi complexul B, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu, zinc, calciu şi betacaroten.

ghimbit

1. Calmează stările de greaţă şi de vomă

Ghimbirul acţionează împotriva stărilor de greaţă şi de vomă. Poate fi folosit cu încredere şi de femeile însărcinate care se confruntă cu aceste simptome. Totuşi, se recomandă un consult medical înainte de a folosi ghimbirul sau alte suplimente pe bază de ghimbir, mai ales în cazul femeilor însărcinate.

2. Ameliorează tusea, durerile de gât şi scade febra

Răcelile şi dureri de gât pot fi tratate cu remedii pe bază de ghimbir, care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Un consum regulat de ghimbir curaţă sistemul limfatic şi previne apariţia diverselor infecţii, în special a celor care afectează sistemul respirator. Dacă sunteţi răcit sau aveţi probleme cu tusea, fierbeţi 100 grame de ghimbir în 500 ml de apă, adăugaţi suc de lamâie şi o linguriţă de miere de albine pentru a calma inflamaţiile gâtului, răguşeala sau febra. Ceaiul de ghimbir este un calmant ideal în inflamaţiile gâtului, sinuzite, răguşeală, febră, eliminare de mucozităţi şi congestii respiratorii.

3. Alungă migrenele şi durerile de cap

Puteţi calma cu uşurinţă durerile de cap sau migrenele dacă beţi un amestec de ghimbir, piper de cayenne şi mentă. Adăugaţi un praf de piper caynne şi o lingură de menta uscată în apă fierbinte, apoi adăugaţi felii de ghimbir şi lăsaţi amestecul să fiarbă 5 minute (pentru a obţine un ceai concentrat). Îndulciţi băutura cu miere de albine sau stevia. Ceaiul de ghimbir poate îmbunătăţi şi capacitatea de concentrare.

4. Ţine sub control nivelul glicemiei

Menţine sub control glicemia şi este extrem de util în curele de slăbit. Ghimbirul încurajează şi accelerează arderea grăsimilor şi induce senzaţia de saţietate. Un pahar de apă cu ghimbir dimineaţa, pe stomacul gol, are efect benefic în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, deoarece controlează nivelul glicemiei.

5. Stimulează digestia

Ghimbirul creşte absorbţia nutrienţilor la nivel digestiv şi favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie. Ghimbirul este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva indigestiei, dar şi a senzaţiei de greaţă. Aceasta proprietate rivalizează cu cea a multor antacizi şi antihistamine. Numeroase studii şi experimente au arătat că ghimbirul este un remediu puternic pentru greţurile în timpul deplasării cu mijloace de transport, dar şi pentru diaree, dureri stomacale şi indigestii. Mai mult, poate reduce simptomele de balonare. Beţi o cană de ceai de ghimbir înainte de a merge la culcare, pentru a calma problemele digestive pe durata nopţii.

Sursa: www.csid.ro

vezi și: ciușoare

More from my site

 • Ce este detoxifierea Ce este detoxifierea (0)
  Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman a fost conceput cu capacitate de a elimina toxinele în mod natural, dar  uneori […] Posted in Sănătate
 • Ce este biomimetica? Ce este biomimetica? (0)
  Cuvântul „ biomimetică„  are la bază două cuvinte greceşti, şi anume bíos, care înseamnă „viaţă“, şi mímesis,care înseamnă „imitaţie“ Deci încercăm să copiem natura. Privit la scară […] Posted in Știința
 • Tesla a pus în vânzare țiglele solare Tesla a pus în vânzare țiglele solare (0)
  Tesla a pus în vânzare țiglele solare    Noutăți: țiglele solare. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat recent că revoluționarele țigle solare sunt acum disponibile pe piață, și le pune în […] Posted in cultura, Știința
 • Panouri radiante-o soluție pentru locuință Panouri radiante-o soluție pentru locuință (0)
  Panouri radiante-o soluție pentru locuință      PANOURILE RADIANTE  sunt o nouă modalitate de a încălzi o încăpere fără să-ţi mai trebuiască centrală şi fără să consumi gaz, practic se […] Posted in Casa, casă, cultura, Știința

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.